Training

E-learnings verrijken!

Veel bedrijven werken met interne opleidingen en diverse e-learning modules. Vaak is dit nog veel tekst en plaatjes. Hoe kun je dit verrijken via VR en 360 producties?


Hoe e-learnings verrijken met 360 en VR?

Veel bedrijven werken met interne opleidingen en diverse e-learning modules. Vaak is dit nog veel tekst en plaatjes. Hoe verrijken interactieve 360 & VR leerervaringen deze e-learnings zorgen voor meer impact? Lees hierover meer in dit blog.

Een opleiding bestaat vaak uit een e-learning modules die gepubliceerd worden in een Learning Management Syteem (LMS). Hierdoor helpt het om medewerkers vanuit thuis te laten leren en de resultaten de monitoren. Helaas zijn deze leermodules vaak 'taaie kost' en blijft het ver weg van de werkvloer.

Hiervoor is 360 en VR een oplossing die steeds meer wordt toegepast. Je kunt immers een handeling of praktijkervaring ervaren in een realistische simulatie en krijgt hierdoor meer gevoel bij de lesstof.

De voordelen zetten we nog even op een rijtje:

Realistische scenario's
Een training heeft de meeste impact wanneer het dichtbij de werkelijke situatie komt. Oftewel: leren is ervaren. Via 360/VR sta je virtueel in de trainingssituatie.

Veiligheid
In leerscenario's die in de werkelijkheid gevaar bieden is 360 een uitkomst. Eerst veilig oefenen in een virtuele situatie bereid de deelnemer beter voor op de werkelijkheid. Denk hierbij aan verkeersopleidingen, brandgevaarlijke beroepen of andere beroepen met mogelijke gevaren.

Kosten besparing
In veel gevallen is het lastig om in de werkelijkheid te trainen in verband met kosten. Denk hierbij aan dure machines of situaties die lastig in scene te zetten zijn. Ook hier biedt 360/VR een mooie uitkomst voor e-learning modules.

Bekijk onderstaande video voor een impressie van leren via 360

 

Similar posts